Är du sanningsblockerad?

Är du sanningsblockerad?

För många av oss kan det kännas lika främmande att hämta hem våra projektioner som att välkomna nattens mardrömmar. Ingenting som görs frivilligt kanske, iallafall inte så länge okunskapen och omedvetenheten huserar. Men efter ett antal vändor i den ena efter den andra av livets återvändsgränder så börjar bit efter bit av de verkliga orsaksförhållandet skönjas. Vi slutar tro på "slumpen", "oturen" och "orättvisor" - och inser att det inte kan finnas någon eller något som står i skuld till oss. Det finns ingen utanför oss att klandra. Och det har egentligen aldrig heller funnits något att förlåta annat än vår egen omedvetenhet och felaktiga varseblivning om livets absoluta och 100%-igt verksamma logik och konsekvens . Istället blir vi mer och mer vän med tanken att ta tag i vår "smutsiga byk" - den som vi tidigare trodde hörde hemma hos någon annan.
Så länge vi skyddar oss från sanningen får vi betala ett högt pris. Lögner är energisänkande, så förutom att vi som konsekvens får gå omkring halvsovande i tillvaron, skapar sanningsblockaden ett effektivt och verksamt skydd mot kraft och glädje. Kampen mot sanningen - som vi förväxlar med hotande mörker - leder oss ovetandes till att samtidigt effektivt hålla undan ljuset.

För mig handlar personlig utveckling mer om att vara ärlig - än att "vara positiv". Att krampartat tvinga sig själv att alltid vara positiv är ett effektivt sätt att undvika sanningar och leva i önsketänkande och illusioner. Möjligheten till ett liv i verkligt ljus står i proportion till graden av mörkerförnekelse. Men - inte ett "ljus" som är byggt på att stänga ute mörkret, och inte heller ett "ljus" som byggs på "positivt tänkande" utan en sanningsfrigörelse som i stunden, när illusionen möter verkligheten definitivt gör ont - men alltid är befriande och hjälper oss ifrån en "låtsasliv-förlamning".

Bakom de sk. svarta sidorna i vårt beteende, bakom fienden som jagar oss i drömmens mörker etc finns oerhörda gåvor. Kraften inom oss väntar tålmodigt, ständigt och i all tid på att vi ger upp sanningblockaden.