Tre mycket starka tydliga drömmar...

Tre mycket starka tydliga drömmar....

En natt i november så hade jag en dröm med ett mycket tydligt budskap som upprepades flera gånger - "tre mycket starka tydliga drömmar". Men de tre starka drömmarna dök aldrig upp, visade sig aldrig för mig.... utan det stannade vid bara detta ordbudskap, denna mening, som upprepades flera gånger. Sedan vaknade jag och gick upp för att starta med dagens arbete, utan att ha förstått syftet med drömbudskapet.
Efter några timmar så ringer telefonen och en kille presenterade sig som Anders Bengtsson, redaktör på tidningen "Offside". Han ville boka en tid för en drömkonsultation för han hade den senaste tiden, som han sade, haft "tre mycket starka tydliga drömmar" som han återgett för läsarna i en krönika han skrivit. Drömmarna handlade allihop om hans möte med fotbollsgiganten Zlatan - och nu ville han förstå mer av vad dessa drömmar betydde och hade därför tagit kontakt med mig.
Jag hajjade givetvis till då han sade "tre mycket starka och tydliga drömmar" - och berättade om min dröm med detta budskap samma natt. Vi bokade en tid och någon vecka senare så gick vi igenom de tre drömmarna, som naturligtvis inte enbart handlade om Zlatan utan om Anders själv. Lite av vår 90-minuter långa sejour är återgett i nummer 7 av "Offside", som är ute i handeln nu. Det korta utrymmet i krönikan ger naturligtvis inte utrymme för alla de insikter som kom upp och de var heller inte meningen att allt skulle presenteras där....
Men det jag tycker är så fascinerande med denna upplevelse är att än en gång få vara med om dessa spännande sk.synkroniciteter - eller vad det nu är... Meningsfulla sammaträffanden utan uppenbar och direkt orsak, men som då och då - eller när jag tänker efter egentligen kanske oftare och oftare  -  dyker upp och skapar nyfikenhet för vad som egentligen "ligger bakom"... Varför skulle jag få detta drömbudskap? Var vi redan sammanlänkade genom att Anders redan bestämt sig för vilken drömterapeut han skulle vända sig till? Och var det därför som jag under drömtillståndet, då vänsterhjärnefunktionen inte är lika aktivt och vi är mindre influerade av logik och förnuft, var mer mottaglig för denna överföring från honom, som troligtvis skedde på ett omedvetet plan? Ja, ingen kan ju helt förklara hur något sådant här går till...  men oerhört fascinerande är det varenda gång det händer och vi är uppmärksamma på det.... Livet är mycket spänannde!