Föreläsningar om drömmar:

Att gå drömmandets väg

Att gå drömmandets väg är att förstå att vi drömmer för att vakna upp  - och ta oss själva och våra liv på allvar. Denna föreläsning tar upp oilka typer av drömmar, och ger också exempel på olika sätt att arbeta med drömmar. Begreppet DagSdröm tas också upp - dvs att se livet som en speglande dröm.

Drömarbete - fredsarbete

Jag har haft denna drömföreläsning för olika skolor vid ett flertal tillfällen - och upplevt det mycket stimulerande att möta ungdomar och diskutera livsfrågor utifrån drömbudskapen. Här pratar jag om drömmar och drömarbete som ett verktyg i antimobbing-strävan. Detta pga av att vi genom drömkunskapen förstår att vi möter figurer som alla speglar icke-erkända delpersonligheter inom oss själva. Utifrån denna insikt förstår vi det logiska i att sluta upp med att projicera t ex "ondska", aggressivitet eller irritation på något utanför oss själva. Att hämta hem sina projektioner är förvisso ett tufft arbete med sig själv vilket kräver ett stort mått av mod liksom fullständigt personligt ansvarstagande av oss alla. Men som jag ser det är det den enda vägen till fred - både inombords och utåt i världen. 

Morbi in sem

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Donec odio. Quisque volutpat mattis eros. Nullam malesuada erat ut turpis. Suspendisse urna nibh, viverra non, semper suscipit, posuere a, pede.